Dé specialist in RVS-Machinebouw, Constructies en Engineering

De Kruijff Machinebouw: Onthulling van het Herdenkingsmonument ‘Verloren Parel-Hemelpost’ in Zeewolde

De Kruijff Machinebouw: Onthulling van het Herdenkingsmonument ‘Verloren Parel-Hemelpost’ in Zeewolde        

Op 14 oktober 2023 vond de onthulling plaats van het herdenkingsmonument ‘Verloren Parel’ op de Algemene Begraafplaats aan de Dasselaarsweg in Zeewolde, tijdens Baby Loss Awareness Week. Deze betekenisvolle plek biedt ouders die een te vroeg geboren kind hebben verloren een belangrijke plek voor herdenking en rouw. Het monument symboliseert niet alleen verlies, maar ook veerkracht, herdenking en gemeenschapsgevoel, waarbij de ‘Verloren Parel’ een blijvende indruk achterlaat in de harten van de Zeewoldenaren.

Offerteaanvraag / Nadere informatie

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

+31 (0)35-6025817

Sindelererf 1, 3861 PW Nijkerk

Een Symbolische Weergave van Verlies en Veerkracht door Kunstenaar Erik Wallenburg

Het herdenkingsmonument ‘Verloren Parel’ is ontworpen door kunstenaar Erik Wallenburg, een symbolische weergave van verlies en veerkracht. De gekantelde rechthoek met een gevallen ‘parel’ visualiseert het uit balans raken van ouders bij het verlies van een stilgeboren kind. De ontblote parel staat voor het verlies van iets moois, terwijl het gat en het kapotte gaas het diepe verdriet symboliseren. In het monument is de ‘Hemelpost’ geïntegreerd, een brievenbus waarin rouwbrieven en tekeningen kunnen worden ‘gepost’, met als doel om rouw een plaats te geven in de samenleving.

Tijdens een speciale bijeenkomst worden de brieven ongelezen verband, waarbij de opstijgende rook de naam ‘brievenbus naar de hemel’ eer aandoet.       

De Kruijff Machinebouw is trotse bijdrager aan het herdenkingsmonument ‘Verloren-Parel’.

Interesse?

Van idee tot realisatie: onze kracht, jouw project! Heb je een idee, maar weet je niet hoe je het moet uitwerken? Wij denken graag met je mee!

Neem gerust contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen met het verwezenlijken van jouw projecten. Stuur een e-mail naar info@dekruijff-machinebouw.nl, ter attentie van Charl de Kruijff. Je kunt ons ook telefonisch bereiken via +31 (0)35-602 5817. We kijken uit naar je bericht en de mogelijkheid om iets moois voor elkaar te betekenen!

Travel